13 Ağustos 2014 Konuklarımız İşten Çıkarılan Bahçeşehir Üniversitesi Akademisyenleri Konumuz Şirketleşen Akademi

Emeğin Gündemi

Programımızın iki konuğu vardı. Ozan Adam, Bahçeşehir Üniversitesi'nde akademisyenken işine son verilmişti. İkinci konuğumuz ise Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerinden. Konuklarımızla Bahçeşehir Üniversitesi'nde onlarca akademisyenin işine son verilmesi sürecini konuştuk.

Haziran ayı içerisinde Bahçeşehir Üniversitesi'nde ilk  açıklamalara göre 42 akademisyenin işine son verildi. Daha sonra yapılan açıklamalar üniversitede işine son verilen kişilerin sayısının 150 civarında olduğu belirtildi.

Üniversitelerde özellikle de vakıf üniversiteleri şirketlere dönüştürülürken akademisyenler de şirket yöneticilerine bağlı taşeron çalışanlar durumuna dönüştürülüyorlar. Konuklarımızla, Bahçeşehir Üniversitesi özelinde bu süreci, bu sürecin ekonomik ve siyasal, ideolojik yönlerini konuştuk.

Bahçeşehir Üniversitesi'nde yaşanan sürece dair ayrıntılı bilgi almak isteyenler mail üzerinden Ozan Adam'a ulaşabilirler: ozanadam@gmail.com

Programımızın kaydı dinleyebilirsiniz:


Şirketleşen akademi konusunu daha önceki programlarımızda da ele almış, İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi'nden akademisyen ve çalışanlarla konuşmuştuk. Bunları da aşağıdaki linklere tıklayarak dinleyebilirsiniz.

Yorumlar